Ben je voor je binneninrichting of je terras/oprit op zoek naar een geschikte betontegel? Ontdek hier de mogelijkheden en prijzen voor betontegels. Welke afmetingen en materialen bestaan er?

Betontegels zijn ideaal voor binnen en buiten.
Ontdek de soorten, afmetingen en prijzen.

Vergelijk verschillende vakmannen in je eigen regio en bespaar tot 35% in slechts 2 minuten!
Vraag een gratis offerte aan »
Inhoud
Soorten betontegels
We onderscheiden eerst en vooral twee soorten betontegels. Betontegels voor…
- Binnen
- Buiten
Zowel voor binnen als voor buiten kun je ze verkrijgen in twee soorten uitvoeringen: Glanzend of mat-ruw. Het glad blinkende uitzicht krijgen ze meestal omdat ze met een speciale beschermingslaag behandeld zijn. Bijgevolg krijgen ze dezelfde uitstraling als de toch veel duurdere natuursteen.
Laten we beginnen met de verschillende Betontegels die je binnen kunt gebruiken, daarna hebben we het over tuintegels, terrastegels en oprittegels.
1. Betontegels voor binnen
Een betontegel binnen gebruiken heeft erg veel voordelen. Qua onderhoud en prijs heb je een erg kwaliteit product in handen. Daarnaast ogen betontegels zeer warm en stralen ze een enorm aangename sfeer uit.
Voor mensen die liever een gegoten betonnen vloer hadden, maar waar dat niet mogelijk was, zijn betontegels een zeer goede vervanger. Het enige verschil is uiteraard dat je een voeg zal zien. Voor de rest zien ze er exact hetzelfde uit als een gewone polybeton vloer.
Een groot voordeel ten opzichte van een gepolierde betonvloer is uiteraard dat je betontegels eventueel zelf kunt plaatsen. Al raad ik iedereen toch aan om dit te laten doen.
Prijs van betontegels voor binnen

Wat is de prijs voor een betontegel voor binnen? Wel, je moet rekenen op een 50 à 100 euro per vierkante meter, inclusief het laten plaatsen door een vakman.
Het hangt er vaak vanaf met welke fabrikant je samenwerkt, alsook het formaat van de tegel speelt een erg belangrijke rol.
Betontegels voor binnen zelf plaatsen
Wie handig is, kan zonder enige moeite zelf betontegels plaatsen. Gebruik hiervoor steeds kwalitatieve tegellijm (erg belangrijk bij betontegels). Ook vloerverwarming is geen probleem. Echter moet je dan met twee zaken rekening houden:
- Zorg enkel dat de ondergrond voldoende tijd gehad heeft om te drogen.
- De betontegels dienen gevoegd te worden met elastisch voegmiddel. Dit omdat beton sneller kan uitzetten wanneer ze warm krijgen. En het zou zonde zijn mochten ze barsten.
Je kunt het dus zelf doen, al raden we aan om dit te laten uitvoeren door een gespecialiseerd vakman. Bij ons kun je snel een prijs opvragen (onderaan de pagina). Dan maken we meteen een inschatting van de prijs, helemaal gratis! Meestal antwoorden we de dag zelf nog (in weekends is dat soms wat moeilijker, zoals je begrijpt).
Kortom, voor je binnenhuisinrichting is een betontegel vaak een betere en goedkopere oplossing dan een keramische tegel. Vraag snel en gratis een inschatting van de prijs voor het plaatsen van jouw betontegels. Vertel ons best duidelijk dat het over een vloer voor binnen gaat.
2. Betontegels voor buiten
Wie op zoek gaat naar betontegels voor buiten heeft wellicht al gehoord van de gekende spiertegels in beton. Dit zijn enorm steve tegels die geschikt zijn voor alle soorten toepassingen. Hun hoge draagkracht maakt hen geschikt voor allerhande oppervlakten.
Spiertegels in beton
Zo zijn spiertegels in beton inzetbaar voor:
- Jouw tuinpad
- Het aanleggen van je terras
- Rondom het zwembad
- Jouw oprit
Zoals je merkt kun je betonnen dallen buiten zo goed als overal inzetten. Vooral bij moderne woningen zijn ze erg populair. Qua prijs kun je ze vergelijken met die van keramische tegels (voor buitengebruik). Zo kom je uit op een prijs van 50 à 75 euro per vierkante meter voor een betontegel. Ook hier weer is dit sterk afhankelijk van de grootte van de tegel en de fabrikant die je kiest.
Toch zijn er nog vele andere soorten betontegels die je buiten in kunt zetten. Een spiertegel kan dan wel een hoge draagkracht hebben, ideaal voor een oprit. Maar voor een terras bijvoorbeeld is zo’n tegel echt niet noodzakelijk. Daar kun je gemakkelijk voor een gepolierde betontegel of een standaard tegel kiezen, of nog een andere soort betontegel, die we hieronder verder in detail bespreken.
Standaard betontegels
Ongetwijfeld ken je de typische tegel die vaak gebruikt wordt voor voetpaden. Wel, dat is de standaard betontegel. Deze krijgt vaak ook de naam als de grijze stoeptegel. Lelijk, dat is wat je nu wellicht denkt? Niets is minder waar! Heb je ze ooit al eens gezien in een groter formaat?
Wel, je zult versteld staan van hoe mooi dat is. De grote tegel geeft een prachtige uitstraling aan jouw tuin/terras. Hieronder geven we je een voorbeeldje mee van hoe zo’n standaard betontegel eruit kan zien, in formaat 60 x 60 cm.

Afmetingen betontegels
Meestal hebben ze standaardafmetingen, deze zijn als volgt:
- Standaard: Het meest gebruikte model
- 30 x 30 x 6 cm
- Grotere formaten: Oogt mooier
- 40 x 60 cm
- 50 x 50 cm
- 60 x 60 cm
- 100 x 100 cm (mooi voor een groot terras)
Een groot voordeel van beton, vooral voor buiten dan, is dat ze goedkoper zijn dan keramische tegels, en ze ook niet kapot vriezen, in tegenstelling tot vele natuurstenen.
Benieuwd naar een richtprijs voor jouw project met beton? Vul dan onderstaand formulier in. Door verschillende vakmannen in je eigen regio te vergelijken bespaar je tot 35% in slechts 2 minuten!